عنوان پایان نامه :

  تولید شیر کم لاکتوز به روش همیشگی و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستونای شامل آنزیم لاکتاز ثابت شده در کلسیم آلژینات

یک صفحه از متن پایان نامه فقط مثلا :

 

 

-روش محدود کردن[۱]  :

روش محدود کردن حصار کشی آنزیم یا انحصار آنزیما در یک فضای کوچکه .ماتریکس و محدود کردن غشایی (شامل میکروکپسولاسیون) روشای اصلی محدود کردن هستن .امتیاز این روش در سادگی انجام کاره .به این روش میشه آنزیم لاکتاز رو در حاملای آلژینات محدود کرد ،بیدهایی که از سوسپانسیسون آنزیم – آلژین ساخته می شن ظاهر شفافی دارن و از نظر مکانیکی مقاوم هستن(۴۷) .

 

۱-۱۱-۱-مزیتای اثبات آنزیم در میکروکپسولا:

۱-میکروکپسولا به آسونی می تونن از اجناس واکنش به کمک فیلتر کردن جدا شن .

۲-میکرو انکپسوله کردن آنزیما می تونه واسه شکستن انتخابی مواد با وزن مولکولی کم پیشه مواد با وزن مولکولی بالا استفاده کرده شه (۴۷) .

 

۱-۱۱-۲-تکنولوژی انکپسوله کردن واسه کاربردهای غذایی :

انکپسوله کردن تکنیکی ،واسه محدود کردن عوامل فعال در مواد حامله .این روش ابزاری مفید ،در آزاد سازی کنترل شده ،مولکولای زیست فعال و سلولای زنده (پروبیوتیکا) از انکپسولا به غذاه (۶۲) .

– ویژگیای موادی (حاملا)که واسه انکپسوله کردن به کار می رن:

۱-دارا بودن درجه غذایی[۲] ، ۲ -از دید زیستی قابل جدا سازی بودن و ۳-قادر به ایجاد کپسول بین فاز داخلی و محیط دور باشن .رایج ترین موادی که در انکپسولاسیون واسه کاربردهای غذایی به کار می رن ،پلی ساکاریدها هستن .هر چند جدا از اینکه پلی ساکاریدها از مواد دیگری هم مثل لیپیدها و پروتئینا در انکپسولاسیون استفاده می شه (۶۲) .

رایج ترین تکنیک انکپسوله کردن در صنعت مواد غذایی ،خشک کردن پاششی[۳] است که در حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد انکپسولتا به این راه تولید می شن .دلایل اون می تونه به خاطر انعطاف پذیری این روش ،همیشگی بودن اون و هم از همه مهم تر از نظر اقتصادی به صرفه بودن اینه (۶۵) ، (۳۹) و (۶۷) .

انکپسوله کردن یک سد محافظتی بین مواد حساس زیست فعال و محیط ایجاد می کنه و باعث می شه که بدبویی یا بد مزه گی که احساسی بد در غذا خوردن هستن ،مخفی داده شه و به نظر نیایند. احساسای ناجوری مثل مزه تلخ و طعم گس حاصل از پلی فنولا (۱۰) .

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   پایان نامه ارشد رشته مهندسی کشاورزی : بررسی عامل جنس بر میزان سایش در نازل‌های سم‌پاش‌های کشاورزی

یکی از مهم ترین دلایل واسه انکپسوله کردن ،پایدار کردن اصلاح یافته مواد فعال در محصول پایانی و هم در طول فرآوریه .امتیاز دیگر انکپسوله کردن ،کم کردن تبخیر (از دست رفتن) ،مواد معطر و آرماه . انکپسوله کردن ،تکنیکی از بسته بندی مواد جامد ،مایع و یا گاز در کپسولای کوچکیه که این کپسولا ،محتواهای خود رو در دوره های زمانی طولانی و تحت شرایط ویژه ،با سرعت کنترل شده آزاد می کنن(۱۶) .

انکپسوله کردن ،از واکنش مواد فعال با آب و اکسیژن جلوگیری می کنه .در انکپسوله کردن ماده ای که مواد فعال رو محاصره می کنه ،پوشش ،غشاء ،پوسته ،کپسول ،ماده حامل ،فاز خارجی یا ماتریکس[۴] خونده می شه. و ماده ای که انکپسوله می شه ،هسته ،ماده فعال یا فاز داخلی خونده می شه (۶۲) و (۱۷) .

ذراتی که در کپسوله کردن تولید می شن ،اندازه شون بین نانومتر تا میلی متر می تونه متغیر باشه .روش خشک کردن پاششی[۵]،واسه انکپسوله کردن ،ذراتی با کیفیت خوب و با اندازه کمتر از ۴۰ میکرومتر تولید می کنه .اینطور ذراتی از دیدگاه ویژگیای بافتی و حسی اجناس پایانی مهم هستن (۶۵) ،(۳۹) و (۵۱) .

[۱] -Entrapment

[۲] -Food grad

[۳] – spray drying

[۴] -matrix

[۵] -Spray drying

 

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط شامل ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

پایان نامه تولید شیر کم لاکتوز به روش همیشگی و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستونای شامل آنزیم لاکتاز ثابت شده در کلسیم آلژینات

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط شامل ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت pdf):

پایان نامه  تولید شیر کم لاکتوز به روش همیشگی و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستونای شامل آنزیم لاکتاز ثابت شده در کلسیم آلژینات

واسه دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود لحظه ای فایل متن کامل با فرمت ورد می تونین به لینک زیر مراجعه کنین:

 

دسته‌ها: پایان نامه ارشد