Menu

دانلود پايان نامه ارشد رشته مهندسی کشاورزی : مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

0 Comments

دانلود پایان نامه

عنوان پایان نامه :

 مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :

 

2-2-2- بلاست برنج

بیماری بلاست یکی از مهم­ترین بیماری­های برنج در سراسر جهان است. در اثر حمله عامل بیماری یعنی قارچ Pyricularia grisea، روی برگ­های گیاهچه و بوته­های برنج در مراحل اولیه­ی رشد و پنجه­زنی در شرایط مناسب لکه­هایی ظاهر شده و سبب برگ­سوزی می­شود. آلودگی شدید روی دم خوشه و گره­های ساقه اغلب خسارت زیاد زده و تعداد خوشه تقلیل یافته، باعث کاهش وزن هزار­دانه و کیفیت محصول می­شود (اخوت و همکاران، 1369). این بیماری اولین­ بار در ژاپن به سال ١٧٠٤ شناسایی گردید. بیماری در ایتالیا Brusone  و در عراق به نام  Shara گزارش شده است ((Ou, 1985. بلاست برنج اولین بار در آفریقا در سال ١٩٣٠ مشاهده گردید و امروزه مخرب­ترین بیماری در منطقه آفریقا است (Sere, 1999). در کشور بورکینافاسو، بلاست گردن مخرب­تر از بلاست برگ است (Sere, 1999). در مناطق کشت دیم در استان کومو در بورکینافاسو، کاهش عملکرد بین ١٧ تا ٥٩٩ کیلوگرم در هکتار (٢٢-١% از کل محصول) ثبت گردید. در مناطق کشت آبی استان کاریفیگولا ، کاهش عملکرد بیشتر بود و بین ١٣٤ تا ٨٦٧ کیلوگرم در هکتار معادل ٣/٤٥-٢/٤% از کل تولید ثبت گردید (Sere, 1999). بنابراین کشت برنج در این مناطق با افزایش بیماری بلاست همراه است. طبق تحقیقات انجام یافته احتمال بروز بیماری بلاست گردن در مناطقی که کود مصرف نشده، ٧/١ تا نصف میزان آن در زمین­هایی است که کود مصرف شده است (Sere, 1999). بنابراین بلاست با افزایش مصرف کودهای شیمیایی افزایش می­یابد (Sere, 1999). در غنا، بررسی­های انجام یافته روی ٢٦٤ زمین کشاورزی در سراسر کشور نشان داد که تنوع ژنتیکی پاتوژن در مناطق مورد آزمایش با میزان خسارت بیماری ارتباط دارد (Nutsugah et al., 2008). بلاست بیماری عمده در مناطق مرتفع و دشت­های گامبیا است. کاهش محصول با توجه به گونه و منطقه­ی آلودگی متفاوت است. اگر چه اهمیت اقتصادی بیماری در گامبیا ثبت نشده است اما در پاره­ای گزارشها خسارت آنرا ١٠٠% در شرایط تنش اعلام کرده­اند (Jobe et al., 2003).

در سیرالئون کاهش عملکرد ٥/١٤-٢/٣% در زمین­های پست و بلند، در ارقام مختلف گزارش گردید     (Fomba, 1984). در صحرا، خسارت ناشی از بلاست گردن ٩/٣٠-١٦% گزارش گردید (Fomba, 1984). در نیجریه در مناطق کشاورزی رو به رشد، بیماری ممکن است منجر به ٥٠-٣٥% کاهش عملکرد گردد و در زمان شیوع بیماری تا ١٠٠% خسارت نیز گزارش گردیده است (Sere, 1999). خسارت آن در هند در سال­های ٦١-١٩٦٠، ١٠-٥ % (Padmanabhan, 1965)، در ژاپن طی سالهای ٦٠-١٩٥٣ و در اپیدمی نیمه دهه­ی ١٩٧٠ در کره ٣% و در فیلیپین ٦٠-٥٠% گزارش شده است (Sere, 1999). اپیدمی بلاست در ١٩٤١ در ژاپن باعث قحطی شده است (Ou, 1985).

تنها منطقه­ی دنیا که تاکنون بیماری مشاهده نشده، جنوب شرقی استرالیا است. در این منطقه از طریق پیش­آگاهی و رعایت شرایط قرنطینه مانع از ورود کنیدی و میسلیوم عامل بیماری شده­اند. در شرایط خشک و در دمای محیط، کنیدی­ها بیش از یکسال و میسلیوم تا ٣ سال زنده می­ماند. با توجه به بقای طولانی، واردات و حمل و نقل توسط مسافران به همراه دانه­های آلوده­ی برنج، علف­های هرز و محصولات ساخته­شده از کاه برنج می­توانند باعث انتقال بیماری به مناطق جنوب شرقی استرالیا گردد. بلاست برنج در مناطق شمالی استرالیا گزارش شده بنابراین مسافران داخلی نیز می­توانند آنرا منتقل کنند (Phillips et al., 1992).

 

 

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

پایان نامه مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت pdf):

پایان نامه مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 دانلود از لینک زیر

 لینک متن کامل پایان نامه رشته مهندسی کشاورزی با عنوان مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود