Menu

دانلود پايان نامه ارشد رشته مهندسی کشاورزی : مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

0 Comments

دانلود پایان نامه

عنوان پایان نامه :

 مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :

 

2-2-3- مطالعه بیولوژیکی قارچ عامل بیماری بلاست برنج

Pyricularia grisea    عامل بیماری بلاست برنج است. مرحله جنسی این قارچ، Magnaporthe grisea در طبیعت دیده شده است. این قارچ یک آسکومیست از خانواده­ی Physosporelleaceae­ بوده که آسکوسپورهای شفاف، دوکی­شکل، با سه حجره در آسک­های دو ­لایه تولید می­کند. تقریبا همه جدایه­­های مزرعه برنج نر بوده، قادر به آمیزش با یکدیگر نیستند، در حالی که بسیاری از جدا­­شده­ها از سایر گرامینه­ها هرمافرودیت هستند ( .(Webster and Gunnell, 1992

بعد از دوره کمون برگ­های آلوده در اطاقک رشد، کنیدیوفورها حامل کنیدی شده و به صورت پوشش خاکستری نمدی در سطح لکه­ها رشد می­کنند. کنیدی­ها در قسمت انتها، فضای پریپلاسم ژله­ای دارند. وقتی که این لایه سطحی کنار رفت، به سطوح مرطوب می­چسبند و یک مکانیسم اتصال کنیدی به سطح برگ به شمار می­رود. کنیدیوفورها استوانه­ای شکل به طول ١٢٠-٦٠  میکرومتر­ که در قاعده کمی ضخیم می­باشند، تعداد ٤-٢ دیواره عرضی در طول آنها وجود دارد و در قاعده مشخص­تر است. کنیدی­ها گلابی شکل کشیده­اند که در قسمت نوک باریک­اند و در قاعده به یک پایه یا زایده کوتاهی ختم می­­شوند (اخوت، ١٣٨٣).

عامل بیماری در بقایای آلوده گیاهی یا در بذر، در مناطق خشک دوام می­آورد. در مناطق خشک مانند مصر این نوع آلودگی اهمیت دارد اما در مناطق مرطوب که سایر زراعتهای برنج و بقایای آن، منبع آلودگی­اند، چندان مهم نیست (اخوت، ١٣٨٣). زاد و ذاکری (١٣٥٩)، در مطالعات خود نشان دادند که عامل بیماری، در قسمت­های مختلف پوسته­ی بذر متمرکز است و گاهی موجب آلودگی جنین می­شود. آلودگی بذر­ها موجب کاهش قدرت تندش آنها و همچنین ایجاد گیاهچه­های غیر­طبیعی می­شود. بیماری بلاست روی برنجهای کاشته شده در خاک مرطوب که با استرس خشکی مواجه­اند، شایع است. مصرف زیاد کودهای ازته، وجود شبنم روی برگ­ها، وزش کم باد در شب و حرارت شب بین ٢٤-١٧ درجه سانتی­گراد باعث گسترش بیماری می­شود. کنیدی­ها در شرایط رطوبت نسبی زیاد آزاد شده و معمولا در نیمه­های شب و ساعت ٦ بامداد تولید می­گردند (اخوت، ١٣83). در رطوبت نسبی زیر ٨٩% اسپورزایی انجام نمی­شود ولی در رطوبت نسبی بالاتر از ٩٣% اسپور­زایی افزایش می­یابد. درجه حرارت مناسب ٢٨-٢٥ درجه سانتی­گراد است. بیشترین اسپور ٨-٣ روز بعد از ظهور لکه­ها بوجود می­آید و قدرت تولید اسپور روی لکه­ها در حرارت ٢٤-١٦ درجه بیشتر از درجه حرارت 28 درجه سانتی­گراد می­باشد. رطوبت برگی برای آلودگی ضروری است. حرارت در حدود ٢٨-٢٥ درجه سانتی­گراد برای جوانه­زنی و ٢٥- ١٦ درجه برای تولید چنگک مناسب است (اخوت، ١٣83).

در ٦/١٥ درجه سانتی­گراد رطوبت برگی، به مدت ٢٠-١٦ ساعت برای آلودگی و در حرارت ٤/٢٤ درجه ١١-٨ ساعت، لازم است. در شرایط آزمایشی، عامل بیماری حدود ٦ ساعت در ٢٤ درجه می­تواند ایجاد آلودگی کند. دوره کمون برای تولید لکه از ١٨-١٣ روز در حرارت ١١-٩ درجه سانتی­گراد و ٥-٤ روز در حرارت ٢٨-٢٦ درجه سانتی­گراد مورد نیاز است (اخوت، ١٣٨٣).

 

 

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

پایان نامه مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت pdf):

پایان نامه مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 دانلود از لینک زیر

 لینک متن کامل پایان نامه رشته مهندسی کشاورزی با عنوان مقایسه اقتصادی روشهای کنترل بیماری بلاست برنج از دیدگاه کارشناسان و کشاورزان شهرستان لنگرود