Menu

پايان نامه ارشد رشته مهندسی کشاورزی : تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

0 Comments

دانلود پایان نامه

عنوان پایان نامه :

  تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :

 

 

-رخداد های تثبیت آنزیم در آلژینات :

وقتی که محلول آلژین به محلول کلسیم کلراید اضافه می شود ،یون سدیم موجود در آن با کلسیم موجود در محلول کلسیم کلراید ،تعویض یونی می شود و این مسئله باعث می شود که سدیم آلژینات محلول در آب به کلسیم آلژینات نامحلول در آب تبدیل شود .بلوک های L-Guluronan آلژینات با یون های کلسیم واکنش می دهند (26) .

در هنگام اضافه کردن محلول آلژینات به صورت قطره قطره به محلول کلسیم کلراید اضافه می گردد ،بیدها به طور سریع تشکیل می گردند و برای مدت زمان کوتاهی در سطح محلول کلسیم کلراید می مانند که در مرحله بعد به علت افزایش دانسیته بیدها شروع به ته نشین شدن می کنند که اصطلاحا این دوره به مرحله رسیدن[1] معروف است .آزاد شدن آب از بیدها در مرحله رسیدن یا بلوغ ،اتفاق می افتد(سینرزیس) (1995  Velings and Mestdagh) (5) .

آلژینات یک ماده پلی آنیونیک است ،اما پروتئین یا آنزیم هم می تواند به طور مثبت باردار شود و هم به صورت منفی که این به pH محیط و نقطه ایزوالکتریک پپتید بستگی دارد .وقتی pH به زیر نقطه ایزوالکتریک برسد ،پروتئین به طور مثبت باردار می شود .جذب پروتئین در بیدهای آلژینات تحت تاثیر  pH  قرار می گیرد .حداکثر جذب پروتئین در آلژینات وقتی است که pH به آرامی به زیر نقطه ایزوالکتریک آنزیم لاکتاز (pI=4/61) کاهش پیدا کند .در این حالت پروتئین به طور مثبت و آلژینات به صورت آنیونی با یکدیگر پیوند می یابند .(Velings and Mestdagh 1994) (26) .

وقتی که آنزیم لاکتاز در بیدهای آلژینات میکروانکپسوله می شود مقداری از آنزیم لاکتاز در اثر اتلاف پروتئین از دست می رود .که این اتلاف پروتئین در مرحله اضافه کردن محلول آنزیم– آلژین به محلول کلسیم کلراید در اثر سینرزیس اتفاق می افتد .پدیده انقباض با اتصال عرضی آلژینات و به دنبال آن نشت آب ،دلیل اتلاف پپتیدهای محلول در آب است  . Pommer – Sheim در سال 1994 گزارش کردند که در طول تشکیل بیدهای ژلی اولیه ،34/4 درصد از آنزیم با نشت به محلول اتلاف می شود ،بدون این که آنزیم دناتوره شود .اتلاف اصلی (30/2 درصد) زمانی است که قطرات آلژینات در هنگام اضافه شدن به محلول کلسیم کلراید به صورت ژل در می آیند .برای تهیه بیدهای آلژینات از روش  Sun and Lim  (در سال 1980) استفاده شد .برای انجام یافتن اتصال عرضی ،ویسکوزیته محلول های آلژینات فاکتور مهمی است .ویسکوزیته ،چکه چکه کردن محلول های آلژینات را از نازل تحت تاثیر قرار می دهد .ویسکوزیته محلول های آلژینات ،نشت آب را در طول اتصال عرضی ،تحت تاثیر قرار می دهند ؛به طوری که با افزایش غلظت آلژینات ،محلول آلژین ویسکوزتر و نشت آب هم کمتر می شود .محلول های آلژینات  ویژگی های مایعات غیر نیوتنی را دارند و بین ویسکوزیته و غلظت آلژینات یک رابطه غیر خطی وجود دارد (5) .

[1] - Maturation

 

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

پایان نامه تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت pdf):

پایان نامه  تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 دانلود از لینک زیر

 لینک متن کامل پایان نامه رشته مهندسی کشاورزی با عنوان  تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات