Menu

پايان نامه ارشد مهندسی کشاورزی : تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

0 Comments

دانلود پایان نامه

عنوان پایان نامه :

  تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :

 

1-18-کاربردهای تثبیت آنزیم لاکتازدر صنعت فرآوری موادغذایی:

آنزیم بتا گالاکتوزیداز از منابع متنوعی همچون میکروارگانیسم ها ،گیاهان و حیوانات بدست می آید .از کاربردهای آنزیم لاکتاز در صنعت مواد غذایی به هیدرولیز لاکتوز موجود در شیر و آب پنیر[1] می توان اشاره کرد .این آنزیم می تواند به اشکال آزاد (محلول) و یا تثبیت شده به کار گرفته شود .درحالت محلول آنزیمی فقط در بچ های غیرمداوم می تواند به کار گرفته شود .اما اشکال تثبیت شده آن مزیت استفاده به روش مداوم و غیر مداوم را دارند (28) و (52) .

پنیرهایی که از شیر با لاکتوز هیدرولیز شده تهیه می گردند ،نسبت به پنیر هایی که از شیر کامل تهیه می شوند  ،سریع تر می رسند .شیر با لاکتوز هیدرولیز شده برای تهیه شیر طعم دار ،پنیر و ماست استفاده می شود .استفاده از شیر کم لاکتوز در تولید ماست و پنیر ،مرحله اسیدیفیکاسیون را سریع تر می کند .زمان بستن ماست را کاهش می دهد و توسعه ساختار و طعم را در پنیر سریع تر می کند .هیدرولیز کردن لاکتوز موجود درآب پنیر[2] ( محصول جانبی صنعت پنیر سازی ،قابل دسترس و فراوان ) با لاکتاز ،یک محصول خیلی مفید به نام شربت شیرین[3]   تولید می کند که در صنایع قنادی و نوشیدنی[4] کاربرد دارد (33) و (32).

آنزیم لاکتاز هم چنین در ترانس گلیکوسیلاسیون[5]  لاکتوز برای سنتز ،گالاکتوالیکوساکاریدها استفاده می شود .این گالاکتوالیگوساکاریدها  به صورت الیگوساکاریدهای غیرقابل هضم (بدون هیدرولیز یا جذب در ابتدای روده ) شناخته می شوند .وقتی که گالاکتوالیگوساکاریدها[6]  به روده بزرگ می رسند به وسیله باکتری های مفید روده ای به طور انتخابی تخمیرمی شوند .این گالاکتو الیگو ساکاریدها اثرات پروبیوتیکی دارند (66) و(58) .

گالاکتوالیگوساکاریدها به طور طبیعی در شیر پستان ،شیرگاو ،عسل وگونه هایی از میوه ها و سبزیجات در مقادیر ناچیز وجود دارند (46) .

 

لاکتاز تثبیت شده در هیدرولیز لاکتوز شیر ،آب پنیر و سنتز الیگوساکاریدها استفاده می شود .یکی از ویژگی هایی که تعیین می کند چه آنزیمی برای چه محصولی به کار رود محدوده pH است .مثلا آنزیم های با pH اسیدی حاصل از منابع قارچی برای فرآوری آب پنیر اسیدی و تراوشات آب پنیر [7] مناسب هستند ،درحالی که آنزیم های با pH محدوده خنثی حاصل از منابع مخمری و باکتریایی برای فرآوری شیر و آب پنیر شیرین خوب هستند (48) .

[1] - Whey

[2] -Whey

[3] - Sweet Syrup

[4] - Soft Drink

[5] - Transglycosylation

[6] - Galacto oligo saccarid

[7] - Whey Permeate

 

 

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

پایان نامه تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

دانلود  رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت pdf):

پایان نامه  تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 دانلود از لینک زیر

 لینک متن کامل پایان نامه رشته مهندسی کشاورزی با عنوان  تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر در ستون های حاوی آنزیم لاکتاز تثبیت شده در کلسیم آلژینات