اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
دستگاه کنونی مالیات، ضمن بازنگری کامل قوانین موجود مالیاتی در چارچوب برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی، در راستای اصلاح نظام مالیاتی، اقدام به معرفی یک نوع مالیات بر مصرف تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده کرده است. مالیات بر ارزش افزوده با انتقال پایه مالیاتی از در آمد به مصرف، انگیزههای سرمایهگذاری را افزایش میدهد و منابع لازم را برای گسترش سرمایهگذاریها از طریق افزایش امکانات پس انداز تأمین و از جابهجایی سرمایه از بخشهای مولد به بخشهای خدماتی جلوگیری میکند. با اجرای این فرآیند مالیاتی، اختلال در تصمیمات تولیدی و سرمایهگذاریها به حداقل میرسد و درآمدهای مالیاتی به دلیل گسترده بودن پایه این نوع مالیات، افزایش مییابد (پژویان،۱۳۸۴).
بیگمان اهمیت و تأثیر مالیات در حیات و چرخهی کشور بر کسی پوشیده نیست و همه اقتصاددانان دنیا بر این باورند که درآمدهای مالیاتی از مطمئنترین در آمدهای دولت است؛ اما کشور ما از آن دسته کشورهایی نیست که ساختار اقتصادی آن بر محور درآمدهای مالیاتی استوار باشد، چرا که تاکنون درآمدهای نفتی تعیینکننده سرنوشت اقتصاد کشور بوده است اما اخیراً به دلیل کم شدن در آمد های نفتی و عدم ثبات در تعیین میزان این در آمد ها در دورههای مختلف به دلیل نوسانات بازارهای نفتی، توجه ویژهای به اهمیت مالیات و درآمدهای مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده شده است.
در طول چهل سال گذشته که این نوع مالیات معمول بوده، تعداد کشورهایی که مالیات بر ارزش افزوده را برقرار ساختهاند از مرز ۱۲۰ کشور هم گذشته است. مطالعه گزارشهای مربوط به کشورهایی که نظام مالیاتی مزبور را اجرا کردهاند، عموماً حاکی از رضایت آنها از برقراری این نوع مالیات است (احمدی، ۱۳۸۵)
اجرای مرحلهای مالیات بر ارزش افزوده را از نیمه دوم سال ۱۳۸۷ آغاز گردیده است، درگیر با مشکلاتی در رابطه با عدم آشنایی مؤدیان مالیاتی از این قانون همراه بوده است. چرا که اجرای مالیات بر ارزش افزوده نیاز به فراهم کردن زمینه اجرایی از لحاظ جا و مکان، تجهیزات، آموزش پرسنل مورد نیاز، تهیه فرمها و علیالخصوص آموزش مؤدیان مالیاتی دارد چنانچه آموزش فراگیرترین رکن و عامل اجرای آن میباشد و از نگاهی دیگر به کلید اجرای موفقیتآمیز مالیات بر ارزش افزوده یاد شده است.
ماهیت مدرن، دورههای کوتاه مدت، رویههای خود اظهاری، مکانیسم استرداد و کثرت تعداد، مؤدیان مالیاتی گرفته تا کارکنان و مأموران مالیاتی، مصرفکنندگان، مشاغل حرفهای مرتبط با آن (حسابداران و حسابرسان) و کارکنان ذیربط، بنگاهها و مؤسسات اقتصادی را الزامی میسازد بر همین اساس در ماده ۳۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است طرح لازم را برای توسعه و تجهیز، آموزش و تربیت کارکنان مالیاتی، آموزش و ترویج فرهنگ مالیاتی، از طریق رسانه و ساز و کارهای مناسب را در سطح کشور در طول یک دوره زمانی ۵ ساله را تهیه و تنظیم کند.
هدف نهایی آموزش مؤدیان مالیاتی استان ایلام، تضمین بقا و ارتقا و بهبود اجرای مالیات بر ارزش افزوده و در نهایت افزایش اثربخشی و بهرهوری آن میباشد که در نهایت سبب افزایش درآمدهای مالیاتی کشور و نظام مالیاتی ایران و سبب کارایی و بازدهی بیشتر آن میشود.
برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید. |
-
- اهداف مشخص تحقیق (شامل اهداف آرمانی، کلی، اهداف ویژه و کاربردی)
اهداف اصلی
تحقیق حاضر سعی بر آن دارد که به بررسی یکی از جنبههای مهم برای بسترسازی و بهبود اجرای مالیات بر ارزش افزوده در استان ایلام که همان آموزش مؤدیان مالیاتی در اثربخشی اجرای است بپردازد.
آنچه این تحقیق به دنبال آن است شناسایی علمی و سیستماتیک روشها و شناسایی و رتبهبندی روشها و کیفیت آموزشی مؤدیان مالیاتی است که باعث افزایش اثربخشی و کارایی و سهولت اجرای مالیات بر ارزش افزوده میگردد.
اهداف فرعی
- ارزیابی نظام مالیاتی ارزش افزوده در استان ایلام و مزایای آن.
- مالیات بر ارزش افزوده یک نظام مالیاتی جدید در کشورمان است. گسترش این سیستم، یکی از مهمترین توسعههای مالیاتی و بیشک یکی از جدالبرانگیزترین مباحث اخیر است. این سیستم مالیاتی با تلاش اقتصاددانان برای رفع یا کاهش اختلال و نارساییهای مالیاتی سنتی و همچنین افزایش درآمد دولت شکل گرفته است.
- بررسی و شناخت عواملی که باعث بهبود اجرای مالیات بر ارزش افزوده در استان ایلام میگردد.
- بررسی و شناخت عواملی که باعث بهبود آموزش مؤدیان مالیاتی استان ایلام خواهد شد.
- شناسایی و رتبهبندی عوامل مؤثر در کیفیت آموزش مؤدیان استان ایلام و اثربخشی اجرای مالیات بر ارزش افزوده..
- سؤالات تحقیق
سؤال اصلی
آیا بین آموزش مؤدیان مالیاتی استان ایلام و اثربخشی مالیات بر ارزش افزوده رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؟
سؤالات فرعی
آیا بررسی و شناخت عواملی که باعث بهبود اجرای مالیات بر ارزش افزوده در استان ایلام میگردد، امکانپذیر است؟
آیا بررسی و شناخت عواملی که باعث بهبود آموزش مؤدیان مالیاتی استان ایلام خواهد شد، امکانپذیر است؟
آیا شناسایی و رتبهبندی عوامل مؤثر در کیفیت آموزش مؤدیان و اثربخشی اجرای مالیات بر ارزش افزوده در استان ایلام، امکانپذیر است؟
فرضیههای تحقیق
فرضیه اصلی
بین آموزش مؤدیان مالیاتی و اثربخشی اجرای مالیات بر ارزش افزوده در استان ایلام رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.